Rezene, hem gıda olarak hem de tıbbi amaçlarla yaygın olarak kullanılan aromatik bir bitkidir. Rezene bitkisinin tohumları, hoş bir aromaya sahiptir. Hint ve Orta Doğu yemeklerine aroması ile lezzetli bir katkı sunan rezene; sindirimi iyileştirir, şişkinliği giderir, hipertansiyona karşı etkilidir. Rezenenin çay formu dünya genelinde en çok tercih edilen bitki çayları arasında yer alıyor. Aklınızda rezene çayı nasıl demlenir veya rezene çayının faydaları nelerdir soruları varsa, cevapları burada.
Rezene Çayı Nasıl Demlenir?
Çok yıllık bir bitki olan rezenenin çayı meyan kokusu ve aroma ile karakterizedir. En lezzetli rezene bitkisi çayı için bazı demleme ipuçlarına ihtiyacınız olacak! Rezene çayı nasıl demlenir diye düşünüyorsanız işte size özel tüyolar…
Çayınızı demlemeye temiz ekipmanlar ve kimyasallar ve klor içermeyen filtrelenmiş veya şişelenmiş yüksek kaliteli su ile başlayın. Sonra şu adımları izleyin;
- Rezene tohumlarını ezin.
- Ezdiğiniz tohumdan bir bardak suya yaklaşık 1 tatlı kaşığı kullanın.
- Rezene miktarına göre uygun miktarda su kaynatın.
- Kaynayan suya ezdiğiniz rezene tohumlarını atın.
- 2 – 3 dakika kısık ateşte kaynatın.
- Altını kapatın ve 5 dakika kadar çayın demlenmesini bekleyin.
- Çay süzgeci ile demlenen rezene çayını bardağa ya da fincana süzün.
Afiyet olsun.
Not: Rezene çayını daha sonra ısıtarak tekrar içebilirsiniz. Rezene tohumlarını bir havan yardımıyla ya da bir şef bıçağının düz tarafını kullanarak ezebilirsiniz. Toz halinde rezene tohumu ve rezene tohumu içeren çay poşetlerini marketlerde bulabilirsiniz!
Rezene Çayının Faydaları Nelerdir?
Rezene sevilen bitki çayları arasında yer alan, leziz bir içecektir. Aromatik kokuya sahip bu çay, birçok bitki çayı gibi geleneksel tıp otoritelerinin de odağındadır. Bitki uzmanlarının portföyünde bulunan rezene çayı, bazı tedaviler için tavsiye ediliyor.
Rezene çayının faydaları çok fazla! En çok bilinen faydalarını sıralayalım.
- Rezene, Antik Roma ve Mısır zamanlarından beri güçlü bir sindirim yardımcısı olarak kabul edilmiştir. Sindirim sistemine tazelik ve rahatlık hissi verir.
- Rezenenin, hipertansiyona karşı diüretik olarak kullanımı için olumlu etkileri olduğu düşünülmektedir. Bu konuda çalışmalar devam etmektedir.
- Ebeveynler geleneksel olarak kolik olan ya da sürekli ağlayan bebeklerini sakinleştirmek için rezene kullanır. Rezenenin, kolik semptomlarını azaltma etkinliğini değerlendirme çalışmalarında olumlu sonuçlar vermiştir.
- Rezene, emziren annelerin sütünü artıran bitkisel çay karışımlarında kullanılıyor. Rezene çayı emziren kadınların sütünü arttırıyor.
Rezene Çayı Diğer Faydaları
Rezene bitkisi çayı, bronşit ve kronik öksürük gibi solunum yolu semptomları, böbrek taşı, dismenore, kusma, ishal ve sperm defekti gibi sorunlarda geleneksel ev ilacıdır. Ayrıca, bakteriyel ve fungal enfeksiyonların tedavisinde de etkili olduğu belirtilmektedir. Görme, glokom, göz iltihabı ve göz ile ilgili hastalıkların tedavisinde de faydalı bir bitki çayıdır.
Henüz bu yazıya yorum yapılmamış.